Szukaj na tym blogu

wtorek, 24 września 2019

Przepis na ciasto śliwkowe





















Moje ciasto śliwkowe na Instagramie :)


- 500-700 g wydrylowanych przepołowionych śliwek
- 300 g mąki pszennej 
- 3 jaja
- 1 szkl. cukru trzcinowego
- 250 g miękkiego masła 
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1-2 łyżeczki rumu
- 2-3 łyżki skórki pomarańczowej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
- 1 łyżeczka sody

Miękkie masło zmiksuj z cukrem, jajkami i resztą. Wyłóż na wysmarowaną masłem blachę. Na wierzch wyłóż połówki śliwek skórkami do dołu. Piecz 1 godzinę w piekarniku 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kwiecień 2022 - pielęgnacja

Podsumowanie pielęgnacji włosów w kwietniu. MYCIE Cynarski szampon keratynowy do włosów suchych, 200 ml, cena: 11,60 zł (w promocji) CZY KUP...