Moje ciasto śliwkowe na Instagramie :)
- 500-700 g wydrylowanych przepołowionych śliwek
- 300 g mąki pszennej
- 300 g mąki pszennej
- 3 jaja
- 1 szkl. cukru trzcinowego
- 250 g miękkiego masła
- 1 szkl. cukru trzcinowego
- 250 g miękkiego masła
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1-2 łyżeczki rumu
- 2-3 łyżki skórki pomarańczowej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki rumu
- 2-3 łyżki skórki pomarańczowej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
Miękkie masło zmiksuj z cukrem, jajkami i resztą. Wyłóż na wysmarowaną masłem blachę. Na wierzch wyłóż połówki śliwek skórkami do dołu. Piecz 1 godzinę w piekarniku 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz